Over ons

Werken bij Omer

Onze medewerkers zijn de belangrijkste schakel in ons brouwproces. Jouw vakkennis en gedrevenheid kunnen van belang zijn om de rijke traditie van deze authentieke, familiale brouwerij in ere te houden!
 

Vakmanschap, kennis en geduld

De belangrijkste ingrediënten in het brouwproces van OMER. zijn vakmanschap, kennis en geduld. 

Wist u dat het maar liefst 2 maand duurt vanaf het begin van het brouwproces tot uw flesje OMER. klaar is? 

Onze brouwers selecteren vakkundig de meest kwalitatieve moutsoorten en zijn meesters in het maken van een overheerlijk traditioneel blond bier. Volg hen hier, stap voor stap, vanaf de brouwketel tot in uw glas.
 

Het verhaal van de naam...

Toen Omer Vander Ghinste in 1892 begon met brouwen, bestonden merknamen nog niet. Om zijn bieren te promoten liet de brouwer daarom het opschrift ‘Bieren Omer Vander Ghinste’ aanbrengen in de brandglasramen aan de cafégevels. Een slimme zet, met een onverwacht effect.

Het vervangen van die authentieke ramen bij elke generatiewissel zou de brouwerij immers veel geld kosten. Daarom koos hij voor een originele en duurzame oplossing: voortaan zou elke eerstgeboren zoon ‘Omer’ worden gedoopt.

Omer (1892-1929) werd opgevolgd door Omer Remi (1929-1961) en Omer (1961-2007). Vandaag zijn de leiding en de biergeheimen van de familiebrouwerij in handen van Omer Jean Vander Ghinste. Daarnaast is met de recente intrede van zoon Omer Géry in 2019 de toekomst van de brouwerij verzekerd.

En de handvervaardigde glasramen? Die zijn nog steeds in het straatbeeld te bewonderen en dienden bovendien als inspiratie voor de look van OMER. Traditional Blond.